agost 2, 2017

PSICONEUROINMUNOLOGIA

QUÈ ÉS LA PSICONEUROINMUNOLOGIA:

 

 

La psiconeuroinmunologia (PNI) és una disciplina científica que posa en relació la psicologia amb el sistema inmune, el sistema nerviòs i el sistema endocrí posant de manifest que qualsevol patología o disfunció afectarà o es veurà influenciada per totes aquestes dimensions de l’individu.

Tot i que els seus antencedents son molts i variats des de l’ edat antiga, el terme Psiconeuroinmunologia va ser creat al 1975 per Robert Ader (psicòleg) i Nicholas Cohen (inmunòleg) a la universitat de Rochester. Posteriorment es va demostrar també la relació amb el sistema nerviós i el sistema inmune i actualment es pot trobar a la literatura científica també com a Psiconeuroinmunoendocrinologia.

A més de la vesant psicològica, els tractaments incideixen molt en l’alimentació i en la nutrició ortomolecular (donar a cada cèl-lula allò que necessita i en la dosi correcta). Això permet obtenir canvis a nivell endocrí i sobretot a nivell intestinal ja que allà es situa el 70% del sistema inmune es situa al sistema digestiu i l’alteració d’aquest és el principal starter de moltes patologies entre elles les autoninmunes.

Es molt efectiva doncs per tracatr patologies com Fibromialgia, Fatiga crònica, Artritis Reumatoide, Psoriasi, Lupus, Hipo/Hiperclorhidria (Hèrnia d’Hiat), Colon Irritable, Chron, Problemes i Tranastorns Menstruals (Síndrome Premenstrual, Ovaris Poliquístics, etc…) i tot tipus de transtorns dervivats de l’stress i l’ansietat per exemple.